Deel dit artikel
-

Nokia en Deutsche Telekom zeggen MWC af, vandaag besluit over voortgang (updates)

Nokia en Deutsche Telekom hebben hun deelname aan het Mobile World Congress woensdag afgeblazen. Daarmee lijkt het onwaarschijnlijk dat het telecomcongres nog langer doorgaat. Om 2 uur komt de organisatie bij elkaar voor spoedoverleg.

Ook de burgemeester van L’Hospilatet de Llobregat, de wijk in Barcelona waar het congres wordt gehouden, laat aan El Pais weten dat hij woensdag meer informatie verwacht. Naar verluidt komen alle 26 leden van branchevereniging GSMA bij elkaar. GSMA organiseert de telecombeurs in de Fira de Barcelona.

Ondanks annuleringen van 20 grote bedrijven, blijven zeker nog 2000 exposanten over, maar dat zijn niet de belangrijkste.

Aangezien ook Ericsson zijn deelname al had ingetrokken, blijft bijvoorbeeld alleen Huawei nog over als groot netwerkbedrijf. Ook het Japanse Rakuten is woensdag afgehaakt, net als BT.

El Mundo meldt dat ook Orange inmiddels is afgehaakt. De CEO Stéphane Richard is voorzitter van het bestuur van GSMA. Ook Vodafone zou inmiddels een dergelijk besluit hebben genomen.

De Minister voor Gezondheid Joan Guix zegt dat de gezondheid niet in het geding is en er een sfeer van ‘mediapaniek’ is ontstaan. Mogelijk zijn veel bedrijven bang voor aansprakelijkheidsclaims mochten hun werknemers toch aan het virus worden blootgesteld.

Wired meldt dat GSMA de beurs alleen wil afblazen als de Catalaanse regering een noodtoestand afkondigt. Alleen dan kan er aanspraak op verzekeringen worden gemaakt.

GSMA kan de beurs nog naar het voorjaar verplaatsen. De stands die nu in opbouw zijn zouden daardoor kunnen blijven staan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond