Deel dit artikel
-

Nokia geeft eindelijk toe aan Android

Nokia heeft zojuist een nieuwe serie betaalbare Android-toestellen aangekondigd, de eerste voor het Finse bedrijf. Maar de smartphones zijn niet als zodanig herkenbaar. De gebruikersomgeving is nauw geïntegreerd met Microsoft-diensten als OneDrive en Skype. Er kunnen wel Android-apps op worden geïnstalleerd, maar vanuit de Nokia Store.

Nokia X is een manier om gebruikers kennis te laten maken met Microsoft, vertelde Nokia CEO Stephen Elop vanochtend op het World Mobile Congress in Barcelona. Het lijkt een compromis voor een nieuw type toestellen waarvan de ontwikkeling twee jaar geleden begon, ruim voor de overname besprekingen met Microsoft.

Het toestel dat bekend stond als Normandy draait onder Android 4.1, maar met een visuele schil waarbij elementen van Nokia Asha en Windows Phone zijn gebruikt.  Het goedkoopste model van 89 euro heeft een 4 inch scherm. Het ‘duurste model’ van 109 euro een groter scherm en een 2 megapixel camera aan de voorzijde. Nokia- en Microsoft-diensten als Here Maps, Onedrive en Skype worden standaard meegeleverd.

De X-serie zit qua prijs net onder de Lumia serie toestellen, Windows Phones-smartphones die het bedrijf als zijn ‘luxe lijn smartphones’ ziet. Aan de onderkant van de markt blijft de Asha serie. Nokia kondigde ook een eerste internettoestel aan voor 29 euro, de Nokia 220.

Volgens Elop zit de belangrijkste groei in goedkope smartphones. “Die markt groeit vier keer zo snel als die voor duurdere smartphones.”

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Android, ja. Volledig Android, nee, niet echt.

Jammer, een halve Android ervaring zonder Google Play (Services). 😛

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond