Deel dit artikel
-

Nokia lanceert tablet en phablets

Nokia lanceert zijn allereerste Nokia-tablet, naast enkele Lumia phablets, een kruising tussen smartphones en tablets. De producten zijn vanochtend aangekondigd in Abu Dhabi. 

Nokia introduceert vandaag in totaal zes nieuwe apparaten, een aantal nieuwe accessoires, en applicaties van derden. Meest opvallend is de Windows-tablet, de Nokia Lumia 2520. Temeer daar de mobiele tak van Nokia onderdeel wordt van Microsoft.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

In totaal kondigde Nokia, binnenkort van Microsoft, zes nieuwe toestellen aan. Daaronder de Lumia 1520 (750 dollar), een phablet met een 6 inch-scherm en daarmee de grootste Lumia uit de familie.

De eigenaar van dit toestel ziet niet twee maar drie verticale rijen van tegels met apps en snelkoppelingen. De telefoon is uitgerust met een Full hd-scherm van 1920 bij 1080 pixels, een 20 megapixel-camera (Zeiss) en een Snapdragon 800-chip. Hij komt later dit kwartaal in Europa en Azië op de markt.

Daarnaast brengen de Finnen een goedkopere versie van de 1520 uit (399 dollar). Die heeft een scherm van een iets lagere resolutie.

De Nokia-telefoons bevatten apps als Office, Maps en Search die functioneel concurreren met vergelijkbare diensten van Google. Nokia en Microsoft betalen zelf aanzienlijke bedragen aan ontwikkelaars om hun apps geschikt te maken voor het mobiele Windows. Zodoende verschijnen nu ook Instagram en Vine op – wat heet – het derde mobiele platform.

Los van de drie toplijnmodellen brengt Nokia ook drie toestellen uit in de Ashalijn. Dat zijn telefoons voor opkomende markten (69 dollar). Voor het eerst verscheept Nokia deze nu ook met 3G-antennes, waarmee het aansluit op de toenemende breedbandpenetratie in tweedewereldlanden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond