Deel dit artikel
-

Nokia: minder mobieltjes verkocht, marges netwerkdivisie onder druk

Nokia waarschuwde vandaag tijdens de presentatie van de jaarcijfers voor lagere marges op zijn netwerken voor mobiele apparatuur. Dat is geen goed nieuws aangezien dit de kernactiviteiten van Nokia zijn na de verkoop van de mobieltjestak aan Microsoft.

Nokia Solutions and Networks (NSN) heeft last van concurrentie van het Chinese Huawei en het Zweedse Ericsson. Nokia schrapte al 21.000 banen bij de netwerkdivisie. De operationele winst van 243 miljoen euro in het vierde kwartaal was 4 procent lager dan een jaar eerder.

De totale groep haalde in het vierde kwartaal een omzet van 3,5 miljard euro (pdf), een daling van 21 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2012. Het nettoverlies kwam uit op 25 miljoen euro, tegen een winst van 193 miljoen euro een jaar eerder.

Bij de kwartaalcijfers is de verkoop van Lumia telefoons nog gewoond meergerekend. Hoewel geen aantallen werden opgegeven, valt uit de omzetdaling bij de mobiele divisie van 125 miljoen euro op te maken dat Nokia minder toestellen heeft verkocht. Vermoedelijk 1,25 miljoen minder, volgens ruwe schattingen. Wel heeft Nokia de prijs van zijn toestellen moeten verlagen.

Het is overigens de laatste keer dat Nokia verkopen van smartphones rapporteert. Nokia doet binnenkort wel een nieuwe strategie uit de doeken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond