Deel dit artikel
-

Nokia Ozo: niet voor hobbyisten

Wees eerlijk, het beste van de Nokia-telefoons was toch altijd de camera. En nu de telefoons van de aardbodem zijn verdwenen, blijven alleen de camera’s over. En hoe! De Ozo is een Nokia die wilt hebben. Het is een virtual reality camera, bijvoorbeeld om je Oculus Rift mee te voeden, met acht lenzen en de helft zoveel microfoons.

Eigenlijk is het geen camera voor hobbyistisch thuisgebruik. Nokia heeft de voetbalgrote camera dan ook geïntroduceerd op een event met Hollywood-producenten in Californië. De beeldkwaliteit is 2K, oftewel goed genoeg voor de bioscoop. Filmmakers kunnen 360 graden in het rond beeld schieten. En real time terugkijken. De OZO werkt zowel met als zonder bekabeling. Draadloos maakt het gebruik van de interne SSD en batterij, en verzorgt WiFi de aansturing.

Wanneer de Ozo een dezer dagen op de markt komt, heeft hij al support van Jaunt. Dat is het nieuwe bedrijf van de serieondernemende Nederlander Arthur van Hoff. Met Jaunt bouwt hij een bedrijf dat cinematografische VR-producties helpt maken, van opname tot postproductie. Het heeft alle techniek in huis en een groot team van experts.

De nieuwe VR-camera komt van het oud-nieuwe Nokia. Dat is de maker van alles behalve telefoons, die zijn vertrokken naar Microsoft. Het nieuwe bedrijf, dat fuseert met Alcatel-Lucent, ontwikkelt netwerktechnologie en verkoopt en licenseert de mediatechnologie die het in zijn laboratoria ontwikkelt.

Specificaties:
Beeldkwaliteit: 2K
Beeld: 360 graden
Aantal lenzen: 8
Aantal microfoons: 12
Beschikbaar: eind dit jaar
Doelgroep: professionele filmmakers
Prijs: ‘enkele tienduizenden euro’s’

*Dit artikel verscheen eerder in het oktobernummer van Emerce magazine (#143)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond