Deel dit artikel
-

Nokia verkoopt recordaantal Lumia-toestellen

Nokia heeft in het derde kwartaal van 2013 een recordaantal van 8,8 miljoen Lumia-smartphones verkocht. Het nettoverlies bleef daardoor beperkt.

In totaal gingen 36 miljoen Lumia-toestellen over de toonbank. Consumenten kopen de toestellen vooral omdat ze betaalbaar zijn. Het aantal zogenoemde feature phones – toestellen zonder internet – nam dan ook af:  55,8 miljoen versus 76,6 miljoen een jaar geleden.

Het Finse bedrijf, waarvan de mobiele tak binnenkort aan Microsoft wordt verkocht, noteerde een verlies van 91 miljoen euro. Een jaar geleden stond het bedrijf nog 959 miljoen euro in de min. De netto-omzet liep wel terug tot 5,66 miljard euro, tegenover 7,24 miljard vorig jaar.

Het komende seizoen zal duidelijk moeten maken of de consument ook de nieuwste producten van Nokia wil. Eerder deze maand werd een eerste eigen Windows-tablet en twee ‘phablets’ – grotere smartphones van 6 inch – gelanceerd.

Nokia is optimistisch over de toekomst. Met name in Noord-Amerika, de thuismarkt van Microsoft, namen de verkopen van mobiele telefoons toe. Nokia verkocht er 1,4 miljoen.

Deel dit bericht

1 Reacties

Gert

Merkwaardig. Een foto van een tablet bij een verhaal over smartphones…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond