Deel dit artikel
-

Nominaties European E-Commerce Awards bekend

Coolblue is de Nederlandse genomineerde voor een Europese E-commerce Award, meer specifiek in de categorie die het ondernemerschap van de directie beloont.

Een nogal zware jury, een van twaalf mannen en vrouwen, buigt zich over de vraag of de Nederlandse allesverkoper de meeste ondernemende van Europa mag heten.

Daarbij ondervinden de Rotterdammers op papier concurrentie van Blivakker.no, Carnet de Mode (F), Green Man Gaming (VK), LOVEThESIGN (It). Micksgarage.com (Irl), Myshoe.gr, NewPharma (B), Skatepro (DK) en Twisto (CZ).

Daarnaast is er ook een prijs voor Europa’s beste pure player. Qua nominaties wordt die categorie gedomineerd voor kledingwinkels, waarbij Yoox en Net-a-Porter bovendien dubbel kans hebben om te winnen. Beide bedrijven zijn genomineerd en zijn sinds de recente fusie zusterbedrijven van elkaar. Daarnaast staat ASOS hier de lijst, samen met Komplett, Lego en Farfetch.

Lego zou in zekere zin ook in de rubriek Omnichannel Award passen, maar daar waren de plekjes al bezet door Vodafone, IKEA, Marks & Spencer, Suitsupply, Nespresso en Bolia.

Van de twintig nominaties vielen er zes in Engeland. De uitreiking is 9 juni tijdens de Global E-commerce Summit in een hotel pal aan de Middellandse Zee in Barcelona.

Foto: Oh Barcelona (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond