Deel dit artikel
-

Noord-Brabant zet volgende stap met Smart Industry

Noord-Brabant heeft een volgende stap gezet met Smart Industry, oftewel het slim benutten van technologische toepassingen om de productiviteit te vergroten. Ruim honderdvijftig bedrijven en kennisinstellingen uit Zuid-Nederland kwamen deze week naar het Conference Centre The Strip op de High Tech Campus in Eindhoven om te ontdekken hoe Smart Industry hen naar een hoger plan kan tillen.

Smart Industry is een nieuwe productiewijze om de leidende positie van de Nederlandse industrie in de wereld vast te houden. Door intensief gebruik te maken van internet en ICT in combinatie met draadloze verbindingen, robots, sensortechnologie, Big Data en dergelijke ontstaan nieuwe kansen. Ook voor Zuid-Nederland liggen er grote mogelijkheden op het raakvlak tussen industrie en ‘intelligence’.

Tijdens de bijeenkomst in Eindhoven is gekeken naar vervolgacties die bedrijven kunnen oppakken en is dieper ingegaan op de zogenoemde fieldlabs die in Brabant worden opgezet. Dit zijn praktijkomgevingen waarin Smart Industry-concepten worden ontwikkeld, getest en toegepast.

Innovatieve bedrijven en instellingen uit Zuid-Nederland nemen deel in vijf van de tien fieldlabs die momenteel in Nederland worden opgestart. Het gaat daarbij om toepassinge als multimaterial 3D-printen van polymere, slimme high-tech supply chain en flexibele productie.

De bijeenkomst op de High Tech Campus is er een uit een reeks rondom Smart Industry die is opgezet door de Provincie Noord-Brabant, BOM, Brainport Development, Brainport Industries, TNO en Kamer van Koophandel.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond