Deel dit artikel
-

Noorderslag volgend jaar volledig digitaal

Het Noorderslag Festival in Groningen vindt in januari volledig digitaal plaats. Dat geldt ook voor de muziekconferentie ESNS. Vanwege de huidige veiligheidsmaatregelen is het organiseren van een fysieke variant niet langer haalbaar.

In het afgelopen jaar is meer en meer duidelijk geworden hoe groot de gevolgen van de COVID-19 pandemie zijn voor de muzieksector. Het wereldwijd stilleggen van liveconcerten betekent een ongekend grote klap voor een ieder werkzaam in de (live)muzieksector.

Met ‘The road to recovery’ als thema stelt ESNS naar eigen zeggen als doel het vertrouwen terug te winnen, de huidige crisis het hoofd te bieden en een ‘constructieve bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek’.

Het festival en de conferentie worden gepresenteerd van 13 tot en met 16 januari 2021.

Sprekers die al zijn bevestigd zijn onder meer Keith Harris die met Sammy Andrews praat over gelijkheid en racisme in de muziekindustrie, Mark Mulligan (CEO en analist bij MIDiA Research), Tom Windish en Mike Malak (Paradigm, agent voor Billie Eilish en anderen) praat met Cherie Hu. Scott Cohen van Warner Music wordt geïnterviewd door Muki Kulhan, Katja Ehrenburg gaat in gesprek met Holger Jan Schmidt over geestelijke gezondheid, Raphaella Lima (EA Games) over muziek in games, en Claire O’Neil zal het gaan hebben over het belang van duurzaamheid.

Voorafgaand aan ESNS 2021 zullen er meer online panels plaatsvinden: op woensdag 11 november bespreken Nederlandse politici beleid ten aanzien van de cultuur- en muzieksector, live te volgen via YouTube en Facebook. Op donderdag 19 november vertellen vertegenwoordigers van Europese clubs en podia over de impact van de pandemie.

De tickets voor ESNS 2021 geven ook na deze editie nog langdurig toegang tot het programma en de database.

Foto Noorderslag (Ben Houdijk)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond