Deel dit artikel
-

Noorse Autostore-distributeur naar Gelderland

Het Noorse Element Logic breidt uit naar Nederland. Na de opening van dochters in Zweden, Denemarken, Finland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Frankrijk, heeft Element Logic nu een vestiging in het Gelderse Elst geopend.

Autostore is een automatisch opslag- en orderpicksysteem waarbij robots op een aluminium grid, bakken met de goederen, halen en brengen naar de werkstations waar de orderpickers staan.

De groei van de e-commerce maakt Nederland een strategische markt voor intralogistiek en supply chain optimalisatie, zegt het bedrijf.

Werelds eerste Autostore-systeem is door Element Logic reeds in 2003 geïmplementeerd. Sindsdien zijn al meer dan honderd installaties gerealiseerd.

In plaats van meer vierkante meters, kun je met een Autostore-systeem een ruimtebesparing realiseren van 75-80 procent ten opzichte van een handmatig proces, zegt Rob Pauls, managing director voor Element Logic in de Benelux.

Een van de klanten is het Deense e-commercebedrijf Proshop. De locatie heeft een oppervlakte van 2,5 voetbalvelden en 70 Autostore-robots, ontworpen, geleverd en geïnstalleerd door Element Logic.

Deel dit bericht

1 Reacties

Bert

Hoe komt het toch dat shopping zo super-niet-efficiënt met ruimte is geworden? In 2000 kon iedereen ook alles kopen wat los en vast zat en was de economie in de 6e versnelling, terwijl anno 2020 er voor een grofweg gelijk economische toestand en beleving van rijkdom 3x zoveel m3 dozen nodig zijn die het landschap ernstig verrommelen. Ergens is digitaal !== efficiënt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond