Deel dit artikel
-

Noorse Zoom-concurrent Pexip naar de beurs

Het Noorse bedrijf Pexip kondigt vandaag het voornemen tot een beursgang aan. De maker van software voor videoconferencing kent gebruikers als Spotify en PayPal maar ook Amerikaanse overheden, waaronder legeronderdelen.

Met de beursgang wil het bedrijf rond de tweehonderd miljoen euro ophalen. Dat geld wordt gebruikt om het product door te ontwikkelen en meer gebruikers aan zich te binden. De roadshow in de aanloop tot de beursgang, het proces waarbij Pexip zich aan institutionele beleggers en analisten presenteert, verliep helemaal via videoconferences.

De software voor videobellen kan via de cloud worden gebruikt, maar zeer kritische en veeleisende gebruikers kunnen het ook op de eigen servers installeren. In zo’n situatie is niet per se een verbinding met het publieke internet nodig en is bellen met collega’s toch mogelijk.

Pexip biedt interoperabiliteit Microsoft Teams, Skype for Business en Google Hangouts Gateway.

Tot de klantenkring van het bedrijf, zo weet de Financial Times, behoren onder meer Vodafone, Accenture, de Amerikaanse luchtmacht, het Environmental Protection Agency en Intel.

Aan het einde van het eerste kwartaal boekte de onderneming een omzet, doorberekend naar jaarbasis, van 57 miljoen dollar. De waardering bij beursgang is tien keer deze omzet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond