Deel dit artikel
-

Noorwegen verbiedt ook buitenlandse goksites

Noorwegen wil deelname aan online goksites in het buitenland verbieden. De Noren volgen daarmee het voorbeeld van de Nederlanders en de Denen, die al langer wettelijke beperkingen tegen online gokken kennen.

Eerder dit jaar bepaalde de Nederlandse Hoge Raad dat het aanbieden van kansspelen aan Nederlanders via internet in strijd is met de Wet op de Kansspelen.

Het Noorse parlement was al langer voor een verbod, maar wist niet of het in overeenstemming zou zijn met de economische afspraken die met de Europese Unie zijn gemaakt. De uitspraak van de Hoge Raad in Nederland heeft het proces versneld, zo zegt minister van cultuur Valgerd Svarstad Haugland. Een verbod is nu nog een kwestie van enkele administratieve formaliteiten, al is het de vraag of handhaving mogelijk is.

In Nederland heeft alleen De Lotto een vergunning om sportweddenschappen via internet aan te bieden (via Lotto.nl en Toto.nl). Bedrijven die vanuit het buitenland Nederlanders willen benaderen, zoals Stargames en Betfair, moeten hun sites in principe onbereikbaar maken voor Nederlanders.

In september 2003 stelde het Europese Hof van Justitie al dat overheden goksites mogen verbieden om gokverslaving tegen te gaan. Of andere Europese landen het voorbeeld van Noorwegen, Denemarken en Nederland zullen volgen zal moeten worden afgewacht.

De markt voor online gokken in Europa lijkt met deze beperkingen steeds minder aantrekkelijk te worden. Engelse Goksites overwegen zelfs hun activiteiten naar het buitenland te verplaatsen door de strenge regelgeving en omzetbelasting van 15 procent. Op Antigua betalen goksites een vast bedrag aan belastingen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Tarno Belterman

Dan maar iets soortgelijks, verpakt in de vorm vansweepstakes aanbieden aan Nederlanders vanaf Antigua, dat schijnt dan kennelijk wel te mogen 😉

Peter

Is dit een PR-bericht van de Nederlandse Lotto of zo? Steeds minder aantrekkelijker op online gokken aan te bieden in Europa? Get a life! Online-gaming is een booming business, er zijn niet voor niks zoveel aanbieders. De EU zit echt te slapen, alle bedrijven gaan gewoon offshore en zijn niet meer aan te pakken door de EU. Gevolg: je krijgt guerilla acties die niet meer te controleren zijn door de overheid. En daarmee snijden ze alleen zichzelf in de vingers, want dan lopen ze niet alleen de belasting inkomsten mis. Maar nog belangrijker, er is geen enkele controle meer. EU en de Lotto, slaap lekker!

Jeroen

Dit slaat werkelijk alles. Heeft natuurlijk alleen te maken met het geld wat ze verliezen, zoals dat ook in Nederland is. Geven ze als reden aan om gokverslaving tegen te gaan maar ondertussen zie je wel mensen duizenden euro's vergokken in bijvoorbeeld Holland Casino. Jeroenwww.gokwereld.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond