Deel dit artikel
-

NorthC Datacenters start bouw nieuw datacenter in Eindhoven

NorthC Datacenters, het grootste regionale datacenterbedrijf van Nederland, is gestart met de bouw van een nieuw datacenter in Eindhoven. Het nieuwe datacenter krijgt een totale oppervlakte van ruim 4000m2 en zal in oktober 2023 worden geopend.

Naast het bestaande datacenter op Eindhoven High Tech Campus (HTC) wordt dit het tweede NorthC datacenter in de regio Eindhoven/Brabant en de twaalfde vestiging van het bedrijf in Nederland.

Het bestaande datacenter op het High Tech Campus Eindhoven heeft nog beperkte capaciteit beschikbaar, daarom moet er een tweede datacenter komen voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Voor het nieuwe datacenter in Eindhoven worden de nieuwste technologische innovaties gebruikt. Zo wordt dit datacenter uitgerust met geavanceerde noodstroomgeneratoren die zowel op waterstof als op aardgas kunnen draaien. Uiteindelijk zal dit een besparing van 75 ton CO2 op jaarbasis opleveren ten opzichte van standaard dieselgeneratoren. Dit staat gelijk aan de jaarlijkse CO2-uitstoot van 37 personenauto’s op jaarbasis (bij gemiddeld 11.000 km per jaar, bron CBS). Het gebruik van hybride generatoren zorgt ervoor dat het datacenter voorbereid is om in de toekomst te kunnen worden aangesloten op de benodigde infrastructuur voor het transport, de opslag en het gebruik van groene waterstof.

Momenteel is het NorthC datacenter in Groningen het enige datacenter in Europa dat waterstofcellen gebruikt voor de noodstroomvoorziening. Omdat het nieuwe datacenter in Eindhoven groter wordt, zal de uiteindelijke besparing in CO2-uitstoot daar groter zijn.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond