Deel dit artikel
-

NOS Nieuws: Testen met virtual reality in 2016

NOS Nieuws steekt in de loop van volgend jaar de tenen in het water met virtual reality. In dat jaar wil de online tak van de nieuwsorganisatie nauwer met Nederlandse startups samenwerken.

Gisteren hield de NOS een bijeenkomst waarin het terugkeek op het afgelopen jaar, een periode waarin het zijn nieuwe responsive website lanceerde.

Villamedia heeft de cijfers, Numrush gaat dieper in op hoe de NOS andere artikelen gaat aanbevelen en Sprout vertelt hoe baas Digitaal Lara Ankersmit meer een platformfunctie wil vervullen met de nieuwsdienst.

Tegen Emerce: “Er zijn geen strenge criteria op basis waarvan we samenwerking met startups zoeken. Heel algemeen: jonge bedrijven die innovaties voor ogen hebben met media. Ze hebben genoeg keuze uit partijen die financiering en huisvesting aanbieden, maar weinig grote partijen om hun product te testen in de vorm van een eenmalige case of pilot. Dat kan zijn op het gebied van ontwikkeling, design en content.”

Aan het einde van zo’n traject scheiden de wegen zich weer zonder enige verdere verplichting naar elkaar. Het gaat om het bouwen van de showcase.

Vijf jaar geleden publiceerde NOS Nieuws een open API, een brug naar de machine achter de digitale NOS. Daar was echter zo weinig interesse voor, dat dat project na drie jaar werd gestaakt.

Ankersmit treft voorbereidingen om binnenkort mee te doen aan Facebook Instant Articles. Daarbij verschijnen artikelen – omwille van de snelheid – op Facebook. Dat leidt er vermoedelijk toe dat er minder verwijzend verkeer uit de profielensite zelf zal komen. Bovendien is het groeieffect uit de lancering van de responsive site dan ook uitgewerkt. Mogelijk zal NOS Nieuws dan krimpcijfers tonen qua traffic.

Naast het betaprogramma van Facebook Instant Articles staat ook virtual reality op de agenda. Voordat dat op schaal wordt ingezet, wil Ankersmit echter eerst proeven doen om deze nieuwe mediadrager te leren kennen.

Foto: Maurizio Pesce (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond