Deel dit artikel
-

Podcastapp NPO Luister mogelijk open voor derden

De NPO sluit niet uit ooit te willen overwegen om zijn podcastapp Luister open te stellen voor aanbod van derde partijen.

Dan moet de app wel eerst worden goedgekeurd door de minister van OCW. De app NPO Luister bevindt zich momenteel namelijk nog in de ontwikkel- en testfase. Het is nog geen officiële NPO-dienst.

Jurre Bosman, directeur audio van de NPO, vindt het een interessante gedachte om toegang voor derde partijen te overwegen. Dat wil hij pas doen nadat Luister groen licht heeft gekregen uit Den Haag.

Bosman reageert hiermee op een oproep van Iwan Reuvekamp via NRC. Hij is bij DPG Media verantwoordelijk voor digitale audio. Dat mediabedrijf heeft, verspreid over al zijn titels, meerdere podcasts, maar mist de distributiekracht die NPO of Spotify en Apple met zich meebrengen. Hij doet een beroep op het publieke belang van Nederlandse media en hoopt in Luister een kruiwagen te vinden.

DPG Media heeft drie podcasts in de top tien van het maandelijkse Nationele Luisteronderzoek, de NPO vijf en NRC Media twee.

NPO bracht Luister in oktober 2020 uit.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond