Deel dit artikel
-

NPO Start mag exclusieve programmering aanbieden

De publieke omroep (NPO) mag zijn ondemanddienst NPO Start binnenkort uitbreiden en ook exclusieve programmering gaan aanbieden. Dat zegt Martijn van Dam, lid van de Raad van Bestuur van de NPO tegen NU.nl.

Op dit moment is overgrote deel van de programma’s van de algemene programmakanalen is minstens zeven dagen na de lineaire uitzending terug te zien op NPO Gemist. Tegen betaling kunnen sommige series in een keer worden bekeken.

Er ligt nu een positief advies van de Autoriteit Consument en Markt ACM om het aanbod te verbreden. Zij stellen na onderzoek vast dat de uitbreiding geen al te grote invloed heeft op de concurrentie.

Ook het Commissariaat voor de Media adviseert positief over de aanvraag van de significante wijziging van het aanbodkanaal.

Het Commissariaat vindt de gevraagde wijziging een logische volgende stap voor een duurzaam en toekomstgericht programmeerbeleid.

Vorig jaar vond het Commissariaat voor de Media de aanvraag nog onvoldoende uitgewerkt.

De NPO heeft ook een naamswijziging voorgesteld. Omdat de naam ‘NPO Gemist’ volgens de NPO met de uitbreiding van het profiel niet meer de lading zou dekken, zal het kanaal voortaan de naam NPO Start – on demand dragen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond