Deel dit artikel
-

‘NPO Start wordt volwassen speler’

De Publieke Omroep bouwt zijn streaming-app NPO Start verder uit tot volwaardig publiek alternatief in de Nederlandse streamingmarkt.

Die ambitie kondigde directeur Video Frans Klein van de Nederlandse Publieke Omroep gisteren aan bij de opening van het nieuwe tv-seizoen.

“We investeren in NPO Start dat een volwassen speler wordt; met verdieping van de verhalen op tv en programma’s specifiek voor het on demand publiek. Via socials, sites en apps gaat de NPO de dialoog aan en wordt extra online content geboden.”

Inhoudelijk gezien zijn de omroepen dit jaar overgegaan naar genremanagement en integraal programmeren. “Op het gebied van journalistiek kijkt de publieke omroep meer dan ooit – bij nieuwe en vertrouwde titels – naar vernieuwende vormen. Niet alleen voor tv, maar vooral ook online en on demand, om een nieuw en breed publiek te bereiken. Voorbeelden daarvan zijn de nieuwe titels Pointer Checkt op npo3.nl en YouTube en Nieuwsuur: #Ophef op NPO Start.”

De publieke omroep mag zijn ondemanddienst gaan uitbreiden en ook exclusieve programmering gaan aanbieden. Dat werd eerder dit jaar bepaald. Met exclusieve programmering en een schappelijk tarief voor premiumdienst Plus willen de Nederlandse omroepen een herkenbare positie opbouwen richting over the top streamingdiensten als Netflix, YouTube, Videoland en Viaplay.

Deel dit bericht

1 Reactie

Seb

Het blijft bizar dat we in één Europa, waarbij elk land z’n eigen publieke omroep heeft, allemaal los van elkaar apps en platformen ontwikkelen met hetzelfde doel.

Échte visie zou pas zijn, om alle publieke omroepen te verenigen in één VOD / Streaming platform.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond