Deel dit artikel
-

NRC: Microsoft bouwt datacentrum in Wieringermeer zonder vereiste vergunningen

Microsoft mag al bijna een jaar ongestoord bouwen aan een hyperscale datacentrum in Wieringermeer, zonder de vereiste vergunningen. Dat meldt NRC.

Honderden Britse en Ierse bouwvakkers zijn aan het werk sinds april van dat jaar.

De vergunningsverlening voor de nieuwbouw ligt echter stil omdat Microsoft de berekeningen van de stikstofuitstoot tijdens de bouw van het enorme complex niet rond krijgt.

Volgens NRC verloopt de bouw mede dankzij gemeente Hollandse Kroon erg rommelig.

Een woordvoerder van Microsoft zegt dat het techbedrijf ’voortdurend in gesprek is’ met de provincie en de gemeente Hollands Kroon om ervoor te zorgen dat het bedrijf ’in alle fasen van de ontwikkeling, bouw en exploitatie voldoet aan alle vereiste en toepasselijke wet- en regelgeving.’

Microsoft beschikt naar eigen eiggen over de nodige vergunningen op te mogen bouwen en heeft een vergunning ontvangen van de gemeente voor de bouw van het datacenter die al in werking is getreden. Na het besluit dat het bevoegd gezag bij de provincie Noord-Holland is komen te liggen, heeft Microsoft besloten de vergunning op provinciaal niveau opnieuw in te dienen. In dit proces heeft de provincie Microsoft een gedoogvergunning verleend in september 2021.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond