Deel dit artikel
-

NRC laat nieuwe webwinkel bouwen

Internetbureau Redkiwi bouwt de nieuwe webshop van NRC. Dat wordt gerealiseerd met de webshop Magento Enterprise. Dit najaar gaat de webwinkel live.

NRC was naar eigen zeggen toe aan een nieuwe webshop omdat de huidige winkel te weinig mogelijkheden biedt. Het mediabedrijf stemt keuzes betreffende de webshop af met haar doelgroep.

NRC heeft straks verschillende tools in handen om mensen te verleiden steeds weer terug te komen in de shop. Bijvoorbeeld met een puntensysteem, via product reviews en via e-mails. Daarbij is het ook mogelijk om klanten gesegmenteerd te benaderen. Verder zorgen sharingtools ervoor dat bezoekers via mail en sociale media aankopen kunnen delen en dat ze vrienden kunnen uitnodigen om de shop te bezoeken.

De website wordt dit najaar opgeleverd, maar de samenwerking met Redkiwi stopt dan niet.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen Bos

WOW! …….ik ben echt stil van dit schokkende nieuws! Twee dingen: 1: Emerce…..aub alleen zinvol nieuws en geen reclame berichtjes. 2: Is het voor NRC niet nodig om alvast na te denken hoeveel kranten het nog distribueert over 5 jaar en daar nu alvast met een nieuw concept te komen. In 2009 lag dit plan al klaar bij Trouw maar is blijkbaar verdwenen in de lade van een grijze muis……

Draait Ecommerce dan alleen om een puntensysteem om mensen dan weer gesegmenteerd te kunnen benaderen? Volgens mij werkt het allang andersom. De klant consumeert zelf nieuws en wil zelf keuzes maken zonder geconfronteerd te worden met ongevraagde communicatie. NRC lezers gaan massaal “disliken”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond