Deel dit artikel
-

NS gaat punctualiteit verbeteren met smartwatch

Ongeveer 100 NS-conducteurs krijgen nog dit jaar een smartwatch met een door NS ontwikkelde app waarmee de punctualiteit moet worden verbeterd. Sinds deze week wordt die app door twaalf conducteurs getest.

De komende vier weken staan de technische snufjes van de app op de smartwatch centraal. De testers delen hun ervaring met de smartwatch en de app.

De smartwatch moet vooral fungeren als geheugensteuntje. Hij geeft kort voor vertrek een trilsignaal Met deze app heeft de conducteur exact dezelfde vertrektijd als de machinist. Zo kunnen de collega’s op de trein nog beter samenwerken.

Aan het einde van dit jaar verwacht NS alle resultaten en kan worden bekeken op welke manier men hiermee verder aan de slag wil gaan.

De smartwatch is een Android, zegt de NS desgevraagd tegen Emerce. “De meeste van onze conducteurs die aan de test meedoen hebben Android smartphones”. Mocht de app worden uitgerold, dan zullen ‘ruim duizend’ conducteurs er gebruik van kunnen maken.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Wil

Het zal niet helpen. Elke dag loop ik vertraging op: wisselstoring, bovenleiding stuk, we zitten achter een goederentrein, we zitten achter een stop trein, er is geen machinist, het treinstel is stuk, personen langs het spoor, werkzaamheden aan het traject, uitgelopen werkzaamheden enz enz. Daar kan geen enkele smartwatch tegen op. Kortom, weer leuk voor de publiciteit. De ellende zal er niet minder om worden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond