Deel dit artikel
-

NS met interactieve radiocommercial

Luisteraars die afgelopen week online naar Sky Radio hebben geluisterd, hoorden voorafgaand aan een radiostream een korte commercial van de NS. De commercial was gekoppeld aan een advertentie die werd getoond in de Sky Radio Muziekspeler. Wie op de advertentie klikte, kwam op een actiepagina terecht.

"NS Internationaal is de eerste klant die gebruik maakt van deze nieuwe advertentievorm," zegt Joris Evendik, business manager interactive media bij de Sky Radio Groep.  Voorafgaand aan de radiostreams van Sky Radio waren tot nu toe dezelfde commercials te horen als op de ‘FM-radio'.

De campagne van de NS was een combinatie van een pre-roll, een korte commercial aan het begin van een stream en een begeleidende advertentie in de player. "Een pre-roll is niet nieuw. Ook een banner in een player niet," licht Evendik toe. "Maar de combinatie hiervan en het feit dat deze campagne puur voor de streams is gemaakt voor een traditioneel radiostation en niet op FM is te horen, wél."

Meer adverteerders
In de pre-roll commercial van de NS – die overigens over een actie van NS internationaal gaat – wordt de luisteraar verwezen naar de website van Sky Radio en níet naar de advertentie in de Sky Radio Player. Evendik vertelt waarom: "Dat is omdat een deel van de luisteraars ons station niet beluistert via de Sky Radio Player, maar op andere manieren. Bijvoorbeeld via iTunes. De advertentie is alleen in onze eigen player te zien."

Over de resultaten van de campagne kan Evendik nog niet veel zeggen. "We gaan de campagne deze week met de NS evalueren. De eerste resultaten zijn veelbelovend." Volgens hem zullen binnenkort vergelijkbare campagnes met andere adverteerders starten. "Iedere maand neemt het aantal mensen dat via een stream naar onze radiozenders luistert, toe. Daarom is het voor adverteerders interessant om hier met een apart advertentiemodel op in te spelen."

Deel dit bericht

1 Reactie

Emile van den Berg

Bij veel andere radiostreams kan dit al jaren en dan zelfs met video-ads. Het feit dat dit nieuw is bij Sky Radio betekent niet dat het nieuw is in Nederland. Of mis ik iets?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond