Deel dit artikel
-

NS test OV-chipkaart als fietssleutel

NS start een test met honderden OV-fietsen waarbij de OV-chipkaart als fietssleutel voor een OV-fiets te gebruiken is. Dat versnelt het lenen van de fiets en voorkomt gehannes met sleuteltjes, aldus NS. Bij succes zal de OV-chipkaart in de loop van 2020 in heel Nederland de ouderwetse fietssleutel bij de OV-fiets vervangen.

Momenteel verliest NS jaarlijks zo’n 2000 fietssleutels, omdat reizigers uit gewenning hun fiets op slot zetten en de sleutel daarna per ongeluk mee naar huis te nemen.

NS test het slimme slot met 350 OV-fietsen een aantal maanden op station Apeldoorn. Reizigers die zo’n fiets willen huren, houden hun OV-chipkaart bij het slot. Met een geldig abonnement voor de OV-fiets springt het slot automatisch open.

Nu al komt gemiddeld 44 procent van de treinreizigers op de fiets naar het station en dat percentage groeit. Na de treinreis nemen veel mensen een OV-fiets om het laatste stukje tot bestemming af te leggen. Op bijna 300 locaties zijn 20.500 OV-fietsen beschikbaar en in 2019 worden daar naar verwachting 5 miljoen mee ritten gemaakt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond