Deel dit artikel
-

Bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel

Vanaf 31 januari kunnen treinreizigers die vol tarief tweede klas reizen – naast de OV-chipkaart – bij NS ook in- en uitchecken met de contactloze betaalpas, creditcard of mobiel. Zijn hoeven niet meer langs een kaartautomaat om een kaartje te kopen of saldo te laden.

In- en uitchecken met de contactloze betaalpas of creditcard is een van de nieuwe betaalvormen die de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink invoeren onder de overkoepelende naam OVpay, in samenwerking met de banken en OV-autoriteiten. In het overgrote deel van Nederland is reizen met je betaalpas inmiddels mogelijk.

Naar verwachting is het nieuwe in- en uitchecken eind maart mogelijk in het hele OV. Naast NS, is reizen met je betaalpas vanaf 31 januari ook mogelijk in de treinen van Qbuzz (Merwedelijn), en Arriva (Limburg).

De afgelopen maanden hebben ruim 3000 reizigers meegedaan aan een proef. Deze reizigers hadden al eerder de mogelijkheid om bij NS met een contactloze betaalpas in- en uit te checken. NS heeft geleerd van deze pilot en heeft de techniek waar nodig verbeterd om het proces zo makkelijk mogelijk te maken voor de reiziger.”

De prijs van een reis met je betaalpas is gelijk aan de prijs van een reis met een OV-chipkaart vol tarief tweede klas. De kosten van gemaakte reizen worden per dag bij elkaar opgeteld en zijn de volgende dag voor de reiziger zichtbaar op het betaaloverzicht van de bank of creditcardverstrekker.

Deel dit bericht

1 Reactie

Star Lorenzini - Star Lorenzini

New Multifunction Waterproof Backpack

The best ever SUPER Backpack: Drop-proof/Scratch-resistant/USB Charging/Large capacity storage

50% OFF for the next 24 Hours ONLY + FREE Worldwide Shipping for a LIMITED time

Buy now: https://thebackpack.co

To your success,

Star

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond