Deel dit artikel
-

Nu.nl met mobiel over de 50 miljoen pageviews

Het mobiele web boet in aan belang bij Nu.nl. iPhone- en Android-applicaties zijn populaireder om nieuws te consumeren, want leveren meer pageviews op. Het aantal opgevraagde pagina’s ging vorige maand over de 50 miljoen.

Het bezoek aan de mobiele webversie van Nu.nl daalde in november met 20 procent tot ongeveer 20 miljoen pageviews. Het verkeer uit de iPhone-applicatie stijgt daarentegen, zo blijkt uit een bericht op het blog van de nieuwssite.

Hoofdredacteur Laurens Verhagen onderschrijft de stelling, eerder geponeerd op Emerce, dat eigenaren van slimme mobiele telefoons overstappen van het web naar applicaties. Het gaat daarbij met name om de groep ‘heavy users‘.

De iPhone-applicatie is veruit de populairste voor Nu.nl. Android, het besturingssysteem dat Google bouwde voor mobiele telefoons, laat een kleine stijging zien. De Android-cijfers zijn amper significant te noemen.

In november boekte Nu.nl rond de 52 miljoen pageview, de bulk daarvan verdeeld over het mobiele web en applicaties.

Opvallend is dat het mobiele bezoek aan Nu.nl rond een uur of zes ‘s avonds en tegen middernacht een piek laat zien. Het bezoek aan de vaste webversie, bezocht met bueaucomputers en laptops, laat daarentegen een dalende trend zien vanaf vier uur ‘s middags.

Stir maakte maandag bekend dat het bereikscijfers wil gaan meten voor het Nederlandse mobiele web. De eerste stappen om tot een meetsysteem te komen, worden begin volgend jaar genomen. Wanneer de eerste resultaten verschijnen is nog niet bekend.

Ongeveer 2,5 miljoen Nederlanders loggen maandelijks op internet in met hun mobiele telefoon. Uit cijfers van het GfK blijkt, zo meldt Tweakers, dat de helft van de mobiele telefoons die nu met een abonnement worden verkocht is een smartphone.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond