Deel dit artikel
-

Nu ook vluchten en airlines recenseren op Tripadvisor

Reizigers kunnen op Tripadvisor vanaf nu vluchten en airlines recenseren op de wijze waarop ze dat ook voor hotels doen. De zogeheten ‘flyscore’ van KLM is 4/5, Transavia scoort 3,5/5, blijkens de eerste resultaten.

Tripadvisor biedt deze dienst zodat reizigers een informatiebron krijgen waarmee te kunnen bepalen met welke maatschappij https://www.tripadvisor.com/Airlines ze willen vliegen. Tickets die duur zijn én mindere service opleveren, gaan afvallen.

In de onlangs opgefriste nieuwe boekingsinterface van Tripadvisor is het ook mogelijk om luchtvaartmaatschappijen te selecteren op basis van hun reviewcijfer. Omgekeerd is het ook mogelijk om vanuit recensiepagina direct te boeken (KLM-pagina).

Vijftien luchtvaartmaatschappijen hebben zich als partner verbonden aan het nieuwe TripAdvisor-platform, waaronder Transavia. Volgens de low-costdochter van KLM is het een goede manier om van de klant zelf te horen wat er beter kan. “We verdienen er geen geld aan,” aldus een woordvoerder van Transavia tegen Emerce. “We zijn launch partner, wat betekent dat wij toegang hebben tot de Transavia-data binnen TripAdvisor. Hierdoor kunnen we via analytics beter de sentimenten meten en daarop acteren. Bovendien kunnen we met een eigen TripAdvisor-account reageren en op deze manier ook webcare verlenen, mocht dat nodig zijn.”

De recensiesite zegt dat er jaarlijks 350 miljoen reizigers een review of opinie achterlaten. Met de uitbreiding richting airlines kan die groep nog eens aanzienlijk groeien, wat zich vervolgens kan vertalen in meer boekingen en dus meer omzet via het platform.

Op 4 augustus publiceert het bedrijf de cijfers over het tweede kwartaal van 2016.

Foto: Maarten Visser (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond