Deel dit artikel
-

Nu ook Startupbootcamp voor slimme materialen

Accelerator Startupbootcamp opent vandaag Startupbootcamp Smart Materials in Nederland. Dit programma biedt financiële middelen, hulp van mentoren en Startupbootcamp-team, kantoorruimte en toegang tot een netwerk van experts uit de industrie en investeerders aan tien geselecteerde veelbelovende bedrijven op het gebied van slimme materialen.

Startupbootcamp Smart Materials is voor zover bekend de eerste business-accelerator voor materialen ter wereld. Het programma maakt gebruik van de faciliteiten van Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen. Het biedt een volledige bedrijfsketen: research & development, (pilot) fabrieken, leveranciers en klanten. Met een sterk partnernetwerk van bedrijven, overheden en instituten en gesteund door Chemelot Ventures, worden ideeën omgezet in succesvolle bedrijven. Het programma wordt aangedreven door de expertise van meer dan 150 mentoren met toegang tot markten in Europa, de VS en China.

De accelerator zal worden geleid door de oprichters van Startupbootcamp HighTechXL samen met het business development team van Brightlands.

Als aftrap worden (startende) bedrijven van over de hele wereld uitgenodigd om hun ideeën aan het Startupbootcamp Smart Materials team te presenteren op een reeks pitchdagen. Deze worden in heel Europa gehouden tussen januari en maart. De tien geselecteerde teams mogen deelnemen aan het drie maanden durende acceleratorprogramma dat begint in april. Elk deelnemende team ontvangt ook 15.000 euro en kantoorruimte voor zes maanden op Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond