Deel dit artikel
-

NU.nl lanceert nieuwsmerk voor basisschoolkinderen

NU.nl introduceert vandaag NUjunior, een nieuwsmerk speciaal voor basisschoolkinderen, met online nieuws dat speciaal voor hen wordt gemaakt.

NUjunior is een aparte site, gemaakt door de makers van NU.nl, maar met een eigen team van redacteuren. Het is gericht op basisschoolleerlingen, in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar.

Nu.nl bereikt naar schatting maandelijks 100.000 kinderen in deze leeftijdscategorie. Maar de berichten op NU.nl zijn niet op ze afgestemd, zowel qua taal- als beeldgebruik. Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman: ‘We zetten met NUjunior iets neer dat écht voor hen is. Want hoewel kinderen meer dan ooit in aanraking komen met het nieuws, zijn er weinig plekken waar het ook speciaal voor hen gemaakt wordt.” NUjunior brengt, net zoals NU.nl, zowel zwaar als licht nieuws: van de Brexit tot de nieuwste boyband.

Op hetzelfde moment introduceert de nieuwssite checkNU, een apart kanaal op Instagram dat het nieuws relevant, toegankelijk en begrijpelijk gaat maken voor jongeren op de middelbare school.

Volgers van het kanaal hebben invloed op de berichtgeving; zo worden jonge reporters gevraagd een actieve bijdrage te leveren met eigen video’s.

Foto Pixabay

Hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman spreekt 10 oktober op eDay over 20 jaar Nu.nl.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond