Deel dit artikel
-

NU.nl wordt uithangbord voor Blendle

Nieuwssite NU.nl gaat onder zijn nieuwsverhalen doorverwijzen naar aanverwante verhalen die via Blendle zijn te lezen.

Daarmee probeert de nieuwssite actualiteit te koppelen aan achtergrond- en opinieverhalen die verschijnen in kranten en tijdschriften.

Blendle bundelt die artikelen, zoals iTunes-muziek van alle platenmaatschappijen bij elkaar brengt, en ontsluit die onderaan nieuwsverhalen op NU.nl met een hyperlink. Voorlopig gebeurt dat enkel bij de katernen Binnenland, Buiteland, Economie en Gezondheid. De artikelselectie is handwerk en wordt gedaan buiten de redactie van NU.nl om.

Een voorbeeld is onderstaand linkblok bij dit verhaal:

Villamedia meldt dat uitgaven die deelnemen aan Blendle rond deze tijd de eerste rapportages ontvangen van het aantal gekochte artikelen.

Foto: Marco Raaphorst (cc)

Deel dit bericht

5 Reacties

EVDP

De artikel selectie is handwerk?

Goed, dus kijken wat er gebeurt. De link gevolgd en voor Euro 0,79 de optie om het gerelateerde artikel op de website van Vrij Nederland te lezen gekozen. Dan volgt prominent de keuze verbinden via Facebook en in kleine lettertjes daaronder heb je nog een alternatief met een login of meld je aan via email.

Verder staan er nog wat kleine lettertjes die voldoende rede tot argwaan moeten leiden:

” We posten nooit op je wall zonder toestemming. Door op “Verbinden met Facebook” te klikken ga ik akkoord met de meest leesbare algemene voorwaarden van Nederland.”

Volg je Facebook dan krijg je de volgende melding …

“Blendle will receive the following info: your public profile, friend list, email address, custom friends lists and birthday.”

Met andere woorden voor Euro 0,79 heeft bendle handmatig een vergelijkbaar artikel voor mij gevonden, het trekt ook – “met mijn toestemming” – mijn Facebook profiel en netwerk leeg.

Ik zie om te beginnen de toegevoegde waarde niet van bendle. Wat doet bendle beter dan google?

Waarom moet ik betalen en wordt door de bende van bendle tegelijkertijd mijn profiel en mij netwerk leeggezogen. Bendle kruipt dus tegen betaling onder je huid via Facebook, de volgende stap is Linkedin en als klapper je bankrekening. Wie laat zich daar nog tot verleiden?

Bendle is nieuw op het internet en kennelijk ze bij bendle dat wij dat allemaal zijn.

van Deurzen

@EVDP – als je nou iets verder kijkt, zie je dat onder de veel te grote knop voor het inloggen met Facebook, je ook kunt inloggen of aanmelden via e-mail!!! Dus als je je FB verhaal niet wel, heb je ook andere opties!

Ze hadden bij blendle dat wel net zo groot als de FB knop mogen maken, dat zou mijn kritiek dan zijn.

EVDP

@ van Deurzen

Als je iets verder kijkt in mijn reactie kan je lezen dat ook ik dat heb gezien …

Dennis

Is er ook bekend gemaakt “what’s in it” voor Nu.nl?

van Deurzen

@EVDP Excuus je hebt gelijk, de lettertjes waren al bijna net zo klein als op blendle 😉 Neemt niet weg dat je daarna hard doorhakt op de Facebook inzet daar waar er gewoon een alternatief is… (hoe klein ook)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond