Deel dit artikel
-

NVDIA profiteert van AI-hype, omzet verdubbeld

“Er is een nieuw tijdperk aangebroken in de computerwereld. Bedrijven stappen over op hogere rekenkracht en generatieve AI.” CEO Jensen Huang van NVDIA publiceerde gisteren klinkende kwartaalcijfers.

De omzet steeg in twaalf maanden met 101 procent naar 13,5 miljard, de nettowinst ging maal drie tot zes miljard dollar.

“Afgelopen kwartaal kondigden de grootste cloudproviders aan om immense AI-infrastructuren te gaan bouwen. IT-bedrijven en softwareleveranciers kondigen tal van samenwerkingen aan die AI naar elke sector doen verspreiden.”

De topman verwijst hiermee onder meer naar Amazon en Microsoft.

De in Taiwan geboren Amerikaanse Huang is oprichter van een van de grote faciliterende partijen in de omarming van generatieve AI. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat bedrijfsprocessen vele malen sneller zullen gaan tegen een fractie van de kosten.

Digital agencies zouden hun omzet met tientallen procenten kunnen verlagen. Adviesbureau McKinsey denkt zelfs dat 70 procent van werknemers de helft van zijn taken kan laten automatiseren. Zeker marketeers moeten hun borst nat maken, retailers juist niet.

Voor het derde kwartaal verwacht NVIDIA een omzet van zestien miljard dollar en winstmarges van rond de zeventig procent.

De beurskoers opent vandaag naar verwachting zo’n acht procent hoger dan het slotkoers van gisterenavond.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond