Deel dit artikel
-

Nvidia verslaat verwachtingen, met dank aan AI

Chipmaker Nvidia heeft in het eerste kwartaal de verwachtingen overtroffen. In het kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 26 miljard dollar. Nvidia rekende zelf op een omzet van 24 miljard. Ook meldde Nvidia over het eerste kwartaal een nettowinst van 14,88 miljard dollar.

De omzet uit datacenters steeg in het eerste kwartaal met 42,7 procent ten opzichte van een jaar geleden tot 22,6 miljard dollar, mede als gevolg van AI-toepassingen.

De gamingactiviteiten van het bedrijf, waaronder grafische kaarten voor laptops en pc’s, stegen in het eerste kwartaal met 18 procent ten opzichte van een jaar naar 2,6 miljard dollar.

Een aantal weken geleden reageerde de markt nog nerveus en verloor het bedrijf 200 miljard dollar aan beurswaarde. Het aandeel daalde met 10 procent omdat beleggers vrezen dat de kwartaalcijfers van Nvidia minder hoog zouden uitkomen dan aanvankelijk verwacht.

De afgelopen jaren maakte de maker van videokaarten een stormachtige groei door op de beurs. Nvidia groeide de afgelopen jaren razendsnel vanwege de toenemende vraag naar toepassingen van AI (kunstmatige intelligentie).

Eerst gebruikten vooral gamers de kaarten, maar door de rekenkracht zijn de chips ook belangrijk geworden in datacenters.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond