Deel dit artikel
-

NVPI Audio onderzoekt gevolgen COVID-19

De door de overheid afgekondigde verlenging van de maatregelen tot 1 juni gaat bedrijfseconomisch grote impact hebben voor de muziekindustrie. Daarom is NVPI Audio aangesloten bij de nieuw opgerichte alliantie ENCORE – de Nederlandse Creatieve Industrie Alliantie – om samen in overleg met de overheid te inventariseren wat er specifiek nodig is voor de muziekindustrie.

SENA inkomsten voor naburige rechten voor muziekproducenten en uitvoerende kunstenaars komen onder druk te staan door het op slot gaan van het openbare leven en de ingetrokken mediacampagnes. Op de korte termijn tot 1 juni zal dit om 5 miljoen euro gaan en op de lange termijn een veelvoud van dit bedrag.

De NVPI denkt dat de markt voor cd’s en vinyl een enorme klap krijgt en vrijwel tot stilstand komt. Normaal is deze markt in deze periode goed voor 12 miljoen euro omzet. Vooral kleinere maatschappijen waar het aandeel fysiek nog van groot belang is, zullen hier enorme hinder van ondervinden.

Grote releases schuiven naar achteren, maar sommige juist ook naar voren. Elke maatschappij maakt daarin zijn eigen keuzes.

Foto Pexels

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond