Deel dit artikel
-

NXP maakt Amazon-chips voor connected auto’s

Chipproducent NXP sluit een strategisch contract met Amazon. De Nederlandse chips krijgen directe koppelingen met Amazon zodat AWS autodata in zijn cloud kan verwerken.

De combinatie van de hardware- en softwaremakers moet een product opleveren voor de auto-industrie. Fabrikanten moeten auto’s kunnen verkopen die continue met internet zijn verbonden. Dat kan zijn voor servicedoelstellingen, bijvoorbeeld om met data te signaleren dat de auto een beurt nodig heeft, maar ook om verzekeraars te informeren.

NXP in een persbericht: “Verzekeraars kunnen producten ontwikkelen om de kosten voor auto-eigenaren omlaag te brengen.”

De twee techbedrijven bouwen in jargon een zogeheten ‘edge to cloud’-product. De S32G-chip in de auto is de fysieke rand van het netwerk, AWS levert de cloud voor rekendiensten. Meer specifiek gaat het om AWS IoT Greengrass, IoT Core, SageMaker en Amazon SageMaker Neo. Die laatste twee zijn gespecialiseerd in get bouwen, trainen en uitvoeren van machine learning.

Deel dit bericht

2 Reacties

Blockchainkiller

Nou geweldig, een legaal spionage device in je auto, kan je dit straks ook uitzetten?

Erwin Boogert

Denk dat die vraag nog niet te beantwoorden is. Je kunt je ondertussen afvragen hoeveel autobezitters het waard vinden om dat uit te zetten. Of: onder welke voorwaarden ze wat wel willen delen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond