Deel dit artikel
-

NY Times begint podcast met dagelijks nieuws

De New York Times begint een dagelijks podcast met nieuws, waarin de luisteraar in maximaal vijftien minuten per werkdag wordt bijgepraat over actuele zaken.

Eigenlijk draait deze podcast al een aantal weken, want hij begon tijdens de verkiezingsrace in de VS. Toen heette hij ‘The Run-Up’, nu gaat hij per morgen door onder de titel ‘The Daily’.

Presentator Michael Barbaro verklapt nog niet al te veel over de inhoud. “Het is eigenlijk geen podcast, maar je luistert ernaar als ware het een podcast. Het is geen radio, maar de mechanismen zijn in grote lijnen hetzelfde. Het is geen krant, maar we putten uit de journalistiek van de New York Times.”

BMW sponsort de show.

Nieuw is het concept van de nieuwspodcast niet. NPR, BBC Global News, PBS en Politico hebben vergelijkbare concepten waarbij minstens eenmaal per dag een hele korte audioproductie wordt gepubliceerd.

In Nederland is BNR bezig een podcastnetwerk op te tuigen. Morgen sluit de inschrijving voor belangstellende experts die een eigen MP3-radioshow willen uitzenden.

Foto: Matthew Rutledge (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond