Deel dit artikel
-

NY Times stopt AR in nieuws-app

De New York Times voegt augmented reality toe aan de journalistieke media die het produceert. De krant breidt zijn apps ermee uit en begint verslaggeving in AR tijdens de Olympische Spelen in Zuid-Korea.

“Verhalen die onze wereld in 3D beschrijven kunnen we nu compleet vertellen, recht voor je op het scherm”, vertelt de krant aan zijn app-lezers. “Wil je iets van dichtbij bekijken? Dan hoef je niet te pinchen, maar je loopt er gewoon met je telefoon naartoe of omheen.”

Aanstaand weekend breidt de NY Times zijn beeldverslaggeving uit met augmented reality, als toevoeging op fotografie en film. “Dat betekent dat je op je smartphone bijvoorbeeld een kunstschaatser ‘bevroren in de lucht’ vanuit alle hoeken kunt bekijken. Alsof hij in je huiskamer zweeft.”

AR kan ook worden gebruikt om een datalaag toe te voegen aan de fysieke wereld die de krantenlezer door zijn telefoonscherm bekijkt. Binnen of buiten.

In eerste instantie is augmented reality in de nieuws-app enkel op iPhones en iPads te bekijken. Apple heeft ARkit immers al vrijgegeven voor het brede publiek. Google ARcore nog niet.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Foto: IOC Media (c)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond