Deel dit artikel
-

NY Times test eigen, nieuwe audio-app

De New York Times doet de komende maanden een proef met een eigen audio-app. Die omvat meer dan alleen de podcasts van de uitgeverij.

Sinds een paar dagen staat er een oproep op de krantensite waarmee deze op zoek is naar testers voor de nieuwe app. Testers krijgen een brede waaier audioproducten voorgeschoteld die varieert van podcasts en journalistieke documentaires tot voorgelezen krantenverhalen. Het gaat om producties van de Times zelfs alsmede die van een handvol partneruitgevers.

De app is voor de Amerikaanse krant een volgende stap in zijn digitaliseringsstrategie. Het bedrijf realiseert inmiddels al meer dan de helft van zijn omzet met digitale producten (52%, Pdf), maar bouwt door.

Vorig jaar kocht het een bekende podcaststudio en deze zomer besloot de uitgever om een derde van zijn e-mailnieuwsbrieven niet meer gratis beschikbaar te stellen. Wie ze wilt kunnen lezen, moet een abonnement op de krant nemen. Steeds meer van de unieke kwaliteitsproducties komen achter de betaalmuur.

Foto: Christiano Betta (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond