Deel dit artikel
-

Obama-aureool straalt af op Netpresenter

De medische staf van de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama is verbonden aan het George Washington University Hospital. En dat maakt gebruik van software voor communicatie van Netpresenter in Limburg.

De welhaast goddelijke eigenschappen die Barack Obama worden toegedicht om acht jaar Bush-ellende ondanks enorme schulden te ruimen, straalden gisteren ook af op Netpresenter. Dit is de leverancier van onder meer narrowcasting en waarschuwingssoftware, en bekend van de oprichting van Amber Alert Nederland.

De medische staf van Obama die in het ziekenhuis werkt met beeldschermsoftware van Netpresenter op pc’s en grote schermen onmiddellijk geïnformeerd en gealarmeerd. En dat wilde Gretchen Tegethoff, Chief Information Officer van het George Washington University Hospital wel even op de mail bevestigen:

"We gebruiken Netpresenter uitgebreid om te communiceren met de staf van Barack Obama bij de voorbereidingen en updates van de inauguratie. Momenteel zijn alle beelden die we tonen exclusief gericht op de inauguratie.

We versturen onder meer beveiligingsupdates, details van de arrangementen voor het slapen, instructies voor het commandocentrum, vervoersinformatie etc. Ik zou niet weten hoe we de informatie rond zo’n grootschalige gebeurtenis zouden kunnen managen zonder deze toepassing."

Kan dat niet handiger met sms? "Nee, het gaat om broadcasting en waarschuwingen wat in principe ook met sms kan, maar de grote hoeveelheden informatie met in dit geval de hele uitgebreide veiligheidsvoorzieningen kun je niet met wat sms’jes verspreiden. En e-mail is dan niet adequaat want wordt passief gelezen", zegt Frank Hoen, directeur van Netpresenter.

Het George Washington University Hospital gebruikt zinds 2007 de software van Netpresenter. De bedrijven maken goede sier met elkaar, onder meer met een ‘vetleren medaille’ in de vorm van een ‘2007 Netpresenter International Communications Award’ die de leverancier uitreikte aan haar goede klant. Nu is er het schouderklopje in verband met Obama.

Maar de toepassing van Netpresenter is een serieuze zaak. Het ziekenhuis, dat al decennia het officiële ziekenhuis van de president is, gebruikt die om medewerkers te informeren en te motiveren, bezoekers en patiënten te informeren en iedereen te waarschuwen in geval van nood.

Het ziekenhuis past de berichten centraal aan de locatie van het beeldscherm en/of de doelgroep aan. Zo wordt het laatste ziekenhuis- en gezondheidszorgnieuws nu als interactieve screensaver gepubliceerd op alle 1.200 pc-werkplekken. Dezelfde nieuwsberichten komen op grote schermen naast de medewerkerliften (foto) en in de ontspanningsruimten voor het personeel.

Dit behelst intern ziekenhuisnieuws zoals urgente nieuws zoals IT-upgrades die gevolgen hebben voor het systeem, maar ook over terughaalacties of bijwerkingen van medicijnen en het laatste gezondheidsnieuws, automatisch geïmporteerd van een online nieuwssite.

Op de beeldschermen in de publieke ruimten staat de eenvoudige ziekenhuisinformatie voor bezoekers en patiënten te brengen, zoals over openingstijden van de cadeauwinkel en de lunchroom.

Belangrijk voor het ziekenhuis is de ‘Emergency Alert’ functionaliteit van het systeem om in geval van nood medewerkers en eventueel bezoekers en patiënten te waarschuwen en informeren.

Een paar maanden terug berichtte Netpresenter: "Medewerkers van het George Washington University Hospital (GWUH) in Washington zijn 33 procent meer tevreden met de communicatie van het ziekenhuis, blijkt uit intern onderzoek."

Hoe zo’n percentage wordt gemeten en tot stand komt is niet helder, maar wel dat de communicatie kennelijk is verbeterd dankzij Netpresenter.

 

Deel dit bericht

7 Reacties

Michiel

Kan je hier gewoon reclame ruimte inkopen tegenwoordig?

pete

de toiletpotten in dit ziekenhuis worden geleverd door de Amerikaanse dochter van Koninklijke Sphinx en daarmee straalt Obama's verkiezing positief uit over alle Maastrichtenaren. Limburg staat op internationaal doorbreken als de leverancier van leveranciers van politiek talentwat een flauwekul

Manga

Beste Pete, Dit kan je tegenwoordig in alle media, misschien was je hier nog niet van op de hoogte. Maar kan je melden dat het al tijden zo werkt.

Vic

Dankzij Netpresenter komt er vrede in het Midden Oosten, wordt de honger in Afrika opgelost, kunnen we de global warming stoppen en worden alle mensen rijk en gelukkig. Dus eigenlijk mag Obama blij zijn dat het succes van Netpresenter een beetje afstraalt op h?m. Echt top-journalistiek van Emerce dit.

Frank Hoen - Netpresenter

Die communicatieverbetering is gemeten in een intern onderzoek van GWUH en verwerkt in een interne case study. Om precies te zijn is het zelfs een communicatieverbetering van 35% binnen 'n periode van 90 dagen, gemeten onder alle werknemers van het ziekenhuis. Voor de goede orde, eerst was er een nulmeting (voor de implementatie), en toen dus 3 maanden na implementatie.

opmerker

Lang geleden was er een publikatie van Planet Internet waar de nu publicerende journalist Peter Olsthoorn voor werkte; die publikatie bestaat niet meer. Wanneer ik kijk naar zijn huidige schrijfwijze vrees ik het ergste voor Emerce nu deze ook in de etalage staat. Beste eigenaren van Emerce verbied deze man van publikatie van dit soort artikelen, want daar zitten we niet op te wachten.

Kai

Als je het nodig vindt om de auteur van dit stuk af te kraken, heb dan aub ook het lef om je naam en e-mail te vermelden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond