Deel dit artikel
-

Oculus krijgt flinke concurrentie

Diverse bedrijven zijn van plan om VR-brillen op de markt te brengen. Nu de Oculus Rift in handen van Facebook is gevallen, is stevige concurrentie van levensbelang.

Het zijn niet de minste bedrijven die Oculus de pas hopen af te snijden. Zo schoot Razer gisteren Markus ‘Notch’ Persson, de man achter Minecraft, te hulp. Persson werkte aan een Oculus-versie van het populaire spel Minecraft, maar wil niets meer met Oculus te maken hebben nu Facebook het bedrijf voor twee miljard dollar koopt. Razer is de fabrikant van gamelaptops en accessoires.

Een kleine tienduizend investeerders die 2,4 miljoen dollar in het Kickstart project hebben gestopt, onder wie Persson, zijn woedend. Zij zien helemaal niets van hun investering terug. Mogelijk zullen ook ontwikkelaars de VR-bril de rug toekeren. De onrust zorgde ervoor dat de koers van het aandeel Facebook woensdag fors daalde.

Ontwikkelaars kunnen echter in de nabije toekomst terecht bij andere leveranciers. Sony maakt al jaren displaybrillen, maar heeft deze maand zijn eigen VR-headset voor de PlayStation 4 aangekondigd onder de noemer Project Morpheus. Die krijgt een resolutie van 1920×1080 pixels en een gezichtsveld van negentig graden. De bril zal worden uitgerust met versnellingsmeters en gyroscopen.

Microsoft werkt volgens The Wall Street Journal ook aan een virtual-reality-headset. Dit onder de noemer Fortaleza en vanzelfsprekend voor de Xbox. Gameplatform Valve heeft ook interesse in VR-technologie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond