Deel dit artikel
-

Offspring Media neemt webshop voor moeders over

Offspring Media koopt de webshop Gewoonborstvoeding.nl en voegt dat toe aan zijn netwerk van websites en fora voor moeders en kinderen.

Na de eerdere overname van Forumvoorzwangerevrouwen.nl is dit de tweede aankoop van de snelgroeiende online uitgeverij in een korte periode. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Oprichtster Annemarie Idema blijft betrokken bij de webwinkel.

“We onderscheiden ons door het gericht aanbieden van specifieke producten voor de doelgroep. Hiermee creëren we een mix van content- en influencermarketing en directe e-commerce-aanbiedingen. Op dit moment leveren we al veertigduizend kinderboeken per maand vanuit de koppeling van onze platformen met onze eigen kinderboekenclub”, aldus mede-oprichter Mathijs Visser van Offspring Media.

Foto: Torsten Mangner (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Mathias

Fijn dat een totaal nietszeggende webshop toch zo serieus wordt genomen op Emerce.

Evert

Minder dan 500 visits per maand. Inderdaad nietszeggend. Dus dit zal een paid partnership deal met Emerce zijn.

Erwin Boogert

Daar doen we niet aan Evert. Dat mag ondertussen bekend zijn.

Ik zal uitleggen waarom ik dit item breng. Het gaat om de bredere context waarin deze actie zich afspeelt. Het betreffende bedrijf deed eerder al een overname en combineert content met e-commerce. Kranten en tv-bedrijven hebben dat ook geprobeerd en zijn daar in meerdere en mindere mate aan geslaagd. Het thema loopt dus al langer.

Daarnaast gaat hier om de bouw van een niche-uitgeverij. In de aanverwante items hieronder vind je een verwijzing naar een vergelijkbaar item, maar dan de mensen die ooit Imbull begonnen. Ze schrapen als het ware meerdere losse specialistische initiatieven bij elkaar om die gebundeld aan te bieden aan adverteerders en andere belangstellende partijen.

Als twee bedrijven/uitgeverij in korte tijd vergelijkbare stappen zetten, kan er wel eens sprake van een trend zijn. Die willen we bij Emerce signaleren.

Hopelijk neemt dit wat vragen weg.

Arthur

Hoewel het aantal bezoekers (nog) laag is zijn veelal kwalitatieve bezoekers te prijzen boven kwantitatieve bezoekers.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond