Deel dit artikel
-

Omslagpunt: Libri verkoopt meer e-boeken dan papier

Libri, een Duitse online boekenwinkel en tussenhandel, verkoopt meer digitale boeken dan papieren boeken. In Nederland is dit stadium nog ver weg.

Vorige maand werd het omslagpunt bereikt door boekhandelaar Libri. Er worden nu meer digitale boeken verkocht dan hardcovers en paperbacks. Volgens bedrijfsleider Per Dalheimer is dat geen incidentele piek, maar het gevolg van een constante ontwikkeling.

Libri is een technologisch georiënteerde boekhandel die behalve via zijn eigen site ook onder white label de boekverkoop faciliteert bij circa duizend webwinkels. Onder hen: Thalia.de, bol.de en Buch.de. Het bedrijf heeft 530.000 digitale titels in zijn assortiment, waarvan 125.000 Duitstalig zijn.

Amazon.com verkoopt sinds afgelopen zomer al meer digitale dan fysieke boeken. Deze trend zal alleen maar versnellen nu het bedrijf de pui van zijn winkels letterlijk in handen van de consument brengt met de nieuwe generatie Kindletablets.

De digitale boekenmarkt moet in Nederland nog op stoom komen. Directeur Philips van Coevorden van Managementboek.nl zegt in het komende Emerce Magazine: “De e-boekmarkt in Nederland groeit heel langzaam. Het zet gewoon niet door. Er zijn negenduizend titels terwijl dat er veertig-, vijftigduizend moeten zijn. Dat lukt niet omdat de uitgevers angstig zijn. Maar als ze zelf de digitaliseringsslag niet maken, dan komen de Amerikanen, partijen als Amazon, Apple of Google.”

Foto: kodomut (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond