Deel dit artikel
-

Omzet AliExpress blijft dalen, ‘Europa lastig’

Marktplaats AliExpress doet het niet goed in Europa. Als gevolg van nieuwe BTW-regels blijft de omzet dalen. Moederbedrijf Alibaba Group ziet een lichtpuntje, want: ‘de daling neemt af’.

Voorst heeft AliExpress hier te kampen met waardedaling van de euro ten opzichte van de dollar en stijgende logistieke kosten. De laatste twee zijn niet zomaar uit de wereld, dus de internationale marktplaats zal een zorgenkindje blijven.

De Europese zorgen begonnen toen het bedrijf vorig jaar BTW-heffingen in rekening moest gaan brengen op bestellingen van items die goedkoper zijn dat 22 euro.

Op de grote hoop van Alibaba Group telt AliExpress Europa niet zwaar mee, omdat het voor nog geen tien procent van de omzet zorgt. De internationale retailactiviteiten van de groep namen in het kwartaal tot oktober met drie procent toe. Ter vergelijking: de cloudactiviteiten van Alibaba zijn een derde groter.

Het zomerkwartaal leverde Alibaba een omzetgroei van drie procent tot 28 miljard dollar.

Onder de streep worden rode cijfers geschreven. Het verlies van drie miljard dollar wordt toegewezen aan afwaarderingen van participaties in derde bedrijven.

Alibaba vertelde afgelopen week voor het eerst niet hoeveel er is verkocht tijdens het jaarlijkse koopjesfestijn Singles Day. Eerdere jaren ging het om tientallen miljarden euro. Nu houden de Chinezen het op ‘ongeveer in lijn waren met vorig jaar’.

Deel dit bericht

2 Reacties

Davy

Bijzonder, sinds die BTW regels zijn ingevoerd ben ik juist meer gaan bestellen en duurdere dingen.
Sinds Aliexpress de BTW meteen heft weet ik dat ik daar geen gezeik meer mee kan krijgen dus is de drempel om duurder spul te bestellen weg voor mij.

Vanherle ludo - Private

Ik heb een jas besteld en parfum en een gril voor auto duster en nu nog een uurwerk met camera betaald maar niet ontvangen dat is al van januari 2022 geld kwijt ik woon in schonberg nr1 4782 sankt vicht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond