Deel dit artikel
-

‘Omzet Amazon Prime Day passeert 10 miljard dollar’

Amazon en partners hebben tijdens Prime Day dinsdag en woensdag minstens 10 miljard dollar omgezet. Dat is 45 procent meer dan een jaar geleden.

Amazon heeft zelf geen cijfers naar buiten gebracht, en de 10,4 miljard dollar wereldwijd is dan ook een schatting van Digital Commerce 360.

Wel noemt Amazon zelf een recordomzet van 3,5 miljard van verkooppartners. Amazon heeft dit jaar een grotere focus op zijn marktplaatsverkopers gelegd.

Amazon Prime wordt normaal hartje zomer gehouden, maar was dit jaar later vanwege de coronapandemie. Dit jaar was het koopfestijn internationaler dan ooit: Prime Day werd georganiseerd in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Spanje, Singapore, Nederland, Mexico, Luxemburg, Japan, Italië, Duitsland, China, Canada, Brazilië, België, Oostenrijk en Australië. Het was ook de eerste Prime Day voor de eerder dit jaar gelanceerde Nederlandse Amazon.nl site.

Het is de vraag welk effect Prime Day gaat hebben op de verkopen rond de feestdagen. Mogelijk hebben vooral Amerikanen alvast inkopen gedaan voor de festiviteiten van eind november, wanneer Black Friday en Cyber Monday worden gehouden.

Amazon deed er alles aan om Prime leden te belonen. Wie meer dan 10 dollar spendeerde, kreeg een tegoed van 10 dollar om extra uit te geven. Deze actie alleen al zou goed zijn geweest voor 900 miljoen dollar aan extra omzet. Prime-leden hebben op Prime Day volgens Amazon door de vele kortingen meer dan 1,4 miljard dollar uitgespaard.

Er werd ook veel geld uitgegeven aan promoties. De conversiepercentages op niet-Amazon-sites stegen met 16 procent ten opzichte van Prime Day 2019. Online verkoop via niet-Amazon sites groeide met 69 procent wereldwijd in vergelijking met de eerste dag van Prime Day 2019, volgens gegevens van Salesforce.

De best verkochte producten wereldwijd waren wederom Amazons eigen producten: de Echo Dot en Fire Stick 4K. Populair waren verder iRobot Roomba Robot Vacuum, het LifeStraw Personal Water Filter en de LEGO Star Wars Stormtrooper Helmet. Die laatste werd ook veel in Nederland gekocht, samen met Dettol Cleaning Wipes Power & Fresh en de Oral-B Pro CrossAction Electric Tandenborstel. Belgen kochten met name de SanDisk Extreme microSDXC UHS-I geheugenkaart 128 GB, Sagrotan desinfectiemiddel en Samsung Interne SSD.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond