Deel dit artikel
-

Omzet Apple reseller Amac in eerste half jaar naar 82 miljoen euro

De omzet van Amac, de grootste Apple Premium Reseller van Nederland, steeg afgelopen halfjaar met 12,8 procent naar 82 miljoen euro. De EBITDA liep op tot 1,4 miljoen euro, een stijging van 165 procent.

Verwacht wordt dat de omzet in het huidige boekjaar, dat van april tot en met maart loopt, uitkomt boven de 170 miljoen euro.

De onlineverkoop steeg de afgelopen zes maanden het meest, maar liefst 46 procent, meldt de retailer.

Ook Amac Pro, de verkoop aan zakelijke gebruikers, zag met een groei van 13 procent de omzet toenemen.

In de 47 fysieke winkels werd 10 procent meer omzet gegenereerd. De vestiging in Rotterdam draaide de hoogste omzet, gevolgd door Utrecht (The Wall) en Eindhoven. In de nieuwe winkel in The Wall leidde een bezoek het vaakst tot een aankoop.

De nieuwe MacBook Air heeft volgens Amac gezorgd voor een flinke stijging in het aantal verkochte units. Ook de iPad Pro was onverminderd populair. Net als vorig jaar was de Apple Watch in trek met een omzetstijging van 84 procent, dit slechts gedeeltelijk geholpen door de zeer succesvolle introductie van de Apple Watch 5 eind september. De MacBook Pro werd de laatste maanden iets minder verkocht vanwege geruchten over de inmiddels aangekondigde 16 inch-versie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond