Deel dit artikel
-

Omzet en boekingen Uber groeien met dubbele cijfers

Meer mensen gebruikten afgelopen kwartaal de diensten van Uber, dat waren er in het vierde kwartaal 150 miljoen. Uber verzorgde maar liefst 2,6 miljard ritten, zo blijkt uit de zojuist vrijgegeven jaarcijfers.

De brutoboekingen groeiden met 22 procent tot 37,6 miljard dollar. De omzet groeide met 15 procent naar 9,9 miljard. En waar in 2022 nog een operationeel verlies werd geleden, boekte Uber afgelopen kwartaal 652 miljoen winst. De nettowinst viel 140 procent hoger uit naar 1,4 miljard, hoewel dit resultaat mede te danken was aan herwaarderingen.

Al enkele jaren verdient Uber ongeveer evenveel aan ritten (19 miljard aan boekingen) als bezorging (17 miljard). Vracht leverde 17 procent in en kwam uit op 1,2 miljard.

Het mobiliteitssegment van Uber rapporteerde een omzet van 5,5 miljard dollar, een stijging van 34 procent ten opzichte van het jaar eerder, terwijl het leveringssegment goed was voor 3,1 miljard dollar, een stijging van 6 procent ten opzichte van het jaar ervoor.

Voor het komende kwartaal houdt het bedrijf rekening met bruto boekingen van 37 miljard tot 38,5 miljard en een aangepaste EBITDA van 1,26 tot 1,34 miljard

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond