Deel dit artikel
-

Online omzet in september bijna 35 procent hoger

De online omzet in Nederland was in september 34,8 procent hoger dan in dezelfde maand een jaar eerder. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 29,6 procent meer omgezet. Dat meldt het CBS vandaag.

De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers) groeide met 42,1 procent.

De totale detailhandel heeft in september 7,6 procent meer omgezet dan in september 2019. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet.

De winkels in doe-het-zelfartikelen, keukens en vloeren en de winkels in meubels en woninginrichting realiseerden in september de hoogste omzetgroei. Ook de winkels in recreatie-artikelen, de winkels in consumentenelektronica en witgoed en de drogisterijen hebben meer omgezet dan een jaar geleden.

Het omzetherstel van de winkels in schoenen en lederwaren en de kledingwinkels stokte in september. Na de sterke omzetdalingen in het voorjaar liepen in de zomer de omzetverliezen snel terug. De kledingwinkels hadden in augustus een kleine krimp, terwijl de schoenwinkels een kleine omzetgroei realiseerden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond