Deel dit artikel
-

Online 3,7 procent meer omgezet

De onlineomzet was in januari 3,7 procent hoger dan in januari 2023. Webwinkels (als hoofdactiviteit verkoop via internet) hebben 4,3 procent meer omgezet. De onlineomzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), was 2,8 procent hoger.

De onlineomzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen, de winkels in overige non-foodartikelen en de kledingwinkels lag in januari 2024 hoger dan in januari 2023. De onlineomzet van de winkels in consumentenelektronica was lager dan een jaar eerder.

De totale detailhandel heeft in januari 1,8 procent meer omgezet dan in januari 2023, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,1 procent hoger. De omzet van de non-food (inclusief detailhandel niet-in-winkel) groeide met 3,1 procent, terwijl de omzet van de foodsector (winkels in voedings- en genotmiddelen) kromp met 0,4 procent. Online is 3,7 procent meer omgezet dan een jaar eerder.

De drogisterijen, de kledingwinkels en de winkels in recreatie-artikelen hebben in januari meer omgezet dan in januari 2023. Daarentegen hebben de winkels in schoenen en lederwaren, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), de winkels in meubels en woninginrichting en de winkels in consumentenelektronica in januari minder omgezet.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond