Deel dit artikel
-

Online 0,4 procent minder omgezet in augustus

De online omzet was in augustus 0,4 procent lager dan in augustus 2021. Webwinkels hebben 2,6 procent minder omgezet. De online omzet van winkels waarvan de verkoop via het internet een nevenactiviteit is (multi-channelers), groeide met 2,7 procent.

De online omzet van de winkels in voedingsmiddelen en drogisterijen lag in augustus 2022 hoger dan in augustus 2021. De omzet van overige online deelbranches lag in augustus 2022 iets lager dan een jaar eerder, meldt het CBS vrijdag.

De totale detailhandel heeft in augustus 1,7 procent meer omgezet dan in augustus 2021. Het verkoopvolume was echter 6 procent lager. Er werd door de inflatie minder gekocht, maar door prijsstijgingen kon er groei worden gegenereerd.

De omzet van de non-foodwinkels kromp in augustus 2022 met 2,5 procent. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) was 8,1 procent lager dan een jaar eerder.

De drogisterijen en de winkels in recreatieartikelen hebben in augustus meer omgezet dan in augustus 2021. Daarentegen hebben andere deelbranches zoals de winkels in consumentenelektronica en witgoed, de winkels in doe-het-zelfartikelen (inclusief keukens en vloeren), de winkels in kleding, de winkels in schoenen en lederwaren en de winkels in meubels en woninginrichting in augustus minder omgezet.

De omzet van de supermarkten lag 8,9 procent hoger, die van de speciaalzaken in voedingsmiddelen was 1,1 procent lager.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond