Deel dit artikel
-

‘Omzet Google Play haalt iOS in’

Google Play, de appwinkel van Google, zou de App Store van Apple wel eens kunnen inhalen. Dat stelt een nieuw rapport van App Annie. Apple heeft nog steeds de leiding, maar dat kan spoedig veranderen.

De omzet (downloads en in-app aankopen) bij iOS is op dit moment vier keer zo hoog als bij Google, maar interessanter (pdf) is de groei van Google Play. In oktober nam de omzet 17,9 procent toe, bij iOS ging het om 0,7 procent in dezelfde periode. Vanaf januari is Google Play qua omzet 311 procent gegroeid, iOS 12,9 procent.

Er zijn meer opvallende ontwikkelingen, zoals de sterke opkomst van Aziatische appontwikkelaars. Vooral Japan en Zuid-Korea lopen daarbij voorop. Zij eindigen hoog in de lijst van goed verkopende uitgevers. Negen van de top-tien uitgevers gerekend naar omzet zijn overigens games. Daar wordt vooralsnog het meeste geld verdiend. Een opvallende naam in dit verband is de Kiloo, het Deensen bedrijf achter Subway Surfers. Goed nieuws voor het veelgeplaagde Zynga, die het in de statistieken goed doet, zowel bij iOS als Google Play.

Gratis apps doen het nog steeds goed, vooral bij iOS.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond