Deel dit artikel
-

Omzet hotelzoeker Trivago: 43 miljoen

De internationale zoekmachine voor hotelkamers Trivago boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van 42,5 miljoen dollar.

Dat ligt verborgen in de financiële cijfers van moederbedrijf Expedia (PDF), wat de Duitse zoekmachine op derde kerstdag 2012 overnam voor 477 miljoen euro.

Trivago is in Nederland een bekende verschijning vanwege zijn regelmatige reclamecampagnes op televisie. Dat doet het acht jaar oude bedrijf ook in andere landen, om met grote zichtbaarheid marktaandeel te kunnen pakken. Een derde van de omzet, circa veertien miljoen dollar, wordt besteed aan reclame en marketing.

De zoekmachine heeft zijn wortels in Europa, maar is inmiddels een speler van wereldformaat aan het worden. In het laatste kwartaal alleen al werden weer zes nieuwe filialen geopend in Argentinië, Chili, Colombia, India, Singapore en Zuid-Korea. Dat brengt het totaal op 39 zoeksites met gelokaliseerd aanbod.

Het bedrijf is voor 61 procent eigendom van Exepedia. Vanwege het meerderheidsbelang zijn de cijfers volledig geconsolideerd in Expedia’s financiële verslagen.

Foto: Matt Donovan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond