Deel dit artikel
-

Omzet Icecat naar 7 miljoen euro

De omzet van dataleverancier Icecat steeg in 2017 met zeventien procent tot zeven miljoen euro.

De uitgever van productinformatie voor e-commercebedrijven noteerde een winst van zeven ton en verdubbelden de kasreserve ook door de beursgang tot 4,4 miljoen euro. Het bedrijf staat aan de MKB-beurs NPEX in Amsterdam genoteerd.

Het aantal jaarlijkse productdatasheetdownloads nam in 2017 toe met 55 procent tot dertien miljard. Dat getal zegt niets over de omzet bij webwinkels die de Nederlandse data gebruiken. Het zegt enkel iets over hoe vaak er productdetails zijn weergegeven bij shops, marktplaatsen en vergelijkingssites. Het aantal ondersteunde fabrikantenmerken steeg met 42 procent tot 21 duizend en het geschatte aantal aangesloten e-commercepartners nam toe met 16 procent tot circa 75.000.

“De e-commerce-markt consolideert momenteel steeds meer op populaire platformen als Amazon, Ebay, Google Shopping, Magento Commerce, PrestaShop, en VirtueMart”, aldus het bedrijf in een persbericht.

Icecat heeft onder meer PIM-opdrachten verworven bij de Europese hoofdkantoren van Media Markt Saturn, HP en bij L’Oréal. Het belang van PIM-oplossingen zal in 2018 naar verwachting verder toenemen.” Die bedrijven investeren daarmee in het beter kanaalonafhankelijk kunnen beheren van de marketinginformatie van hun producten.

Foto: thomas8047 (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos - Ecommerce Result

Veel bedrijven geloven nog steeds de verhalen van hun ERP leverancier die simpelweg de product data het liefst in ERP wil beheren. Product Informatie is zoveel meer dan alleen de stamdata. Verrijkte product informatie efficiënt aanbieden aan de juiste kanalen is GEEN taak van dit soort systemen, maar voor PIM systemen. Dus koppelen aan een datapool als Icecat, GS1 of TechDoc is leuk, maar beheren in een eigen PIM Systeem is essentieel voor onafhankelijke distributie in alle relevante kanalen. Voor elke branche is er een “maatwerk” PIM oplossing!

Erwin Boogert

Bedankt voor het inzicht.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond