Deel dit artikel
-

Omzet Imbull over de 1 miljoen euro

Imbull, het bedrijf achter Actiecode.nl en Kortingscode.nl, boekte afgelopen jaar een omzet van ruim 1 miljoen euro. Door de opkomst van Groupon-achtige sites krijgen bedrijven meer aandacht voor digitale coupons, merkt directeur Jochem Vroom.

Gisteren maakte Imbull in een interview in grote lijnen bekend hoeveel omzet het over 2010 boekte. Exacte netto cijfers wil Vroom niet noemen, bruto weer wel. “Wij zetten meer dan 20 miljoen euro om voor webshops in 2010. In 2011 verwachten wij dat dit bedrag uitkomt op 44.000.000, wat neerkomt op een groei van 120 procent”.

Imbull verzamelt op zijn sites Actiecode.nl en Kortingscode.nl coupons waarmee consumenten met korting kunnen winkelen bij Nederlandse online shops. In feite is het een affiliate marketingbedrijf. Het verdient immers aan het aanbrengen van nieuwe omzet, bijvoorbeeld bij Nuon en UPC.

Het zwaartepunt van de activiteiten ligt in Nederland maar er lopen ook projecten in België, Duitsland en Spanje.

Vroom: “Als je naar Google Trends kijkt dan zie je hoe snel het verschijnsel ‘kortingscode’ is gegroeid. Dat komt volgens mij mede door de opkomst van bedrijven als Groupon. Daar worden we vaak mee vergeleken. Onterecht trouwens. Zij werken overwegend voor het offline MKB en zijn lokaal georiënteerd. Wij werken juist overwegend landelijk en voor grote wenshops. Overigens zie je wel dat onze Engelse en Amerikaanse tegenhangers de verschuiving naar lokaal maken. Wij zullen dat vermoedelijk in de loop van het jaar ook gaan doen”.

Een dezer dagen brengt Imbull een nieuwe versie van Actiecode.nl in de lucht. “Die is erop gericht de beste kortingen beter in beeld te brengen”. Die acties worden behalve via de site en e-mailnieuwsbrief ook aan 31.000 Facebook- en 15.000 Hyves-fans voorgelegd. “Die kanalen maakt je minder afhankelijk van zoekmachines”.

Vroom denkt dat de couponmarkt dit jaar volwassener wordt. “Bedrijven gaan inzien wat ze ermee kunnen en hoe je ze moet inzetten”.

Deel dit bericht

9 Reacties

Aart Wallet

Proficiat heren met de mooie groei en plannen voor de toekomst.

Maurice Buijs

Gefeliciteerd heren, goed bezig!

Bjorn

Inderdaad, mooie plannen..een groei van 120% is ambitieus!

Vincent Heidinga

Netjes, succes met de groei

Philip

Ben benieuwd naar de nieuwe website. Succes!

Rich

Netjes hoor, 120% is wel ambitieus, maar ben erg benieuwd naar de nieuwe website

Shirtonline

Netjes, veel succes in de toekomst!

Mark Prins

Wow, wat een enorme groei in zo’n korte tijd! Proficiat.

Chantal

Ontzettend knap, gefeliciteerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond